Pages Navigation Menu

EN BLOGG OM FINANS OG TRADING

Kl 10.48: Jeg lurer på..

Kl 10.48: Jeg lurer på..

.. hvorfor topplederne i EU bruker hele høsten på å samle seg rundt en redningspakke kaldt EFSF, og stille garantier ovenfor konkurstruende land som Hellas og Portugal fore¨ deretter å være handlingslammet når faren truer deres egne land? Frankrike står i fare for å miste trippel A ratingen sin, Italienske renter går i taket og skulle Tyskland sine bevege seg så er EU prosjektet over. Hvorfor kjøper de ikke flere statsobligasjoner? Hvorfor er dette begrenset til 20 mrd I uken? Hva med å trykke mer penger? de har verktøyet til rådighet, men ikke viljen. Problemet er at passivitet nå, vil være en katastrofe for Eurosonen, men det ser ikke ut til at Brüssel har noen plan…

Når det er sagt, så liker jeg nivåene på børsen, det begynner faktisk å bli billig. Amerikansk GDP revisjon for tredje kvartal kommer i morgen, og som jeg skrev i morgenrapporten så har JP morgan tatt opp fjerdekvartals GDP vekst fra 2.5% til 3%!

Arctic Securities oppgraderer YARA til 280 kr og “kjøp!”

OPPDATERING kl 14.38: DNB og NORDEA tar også frem YARA i dag.. Jeg kjøper mer på 232 kr..

OPPDATERING kl 15.48: Markedet virker bunnløst akkurat nå og de fleste er vettskremte eller forhåpentligvis ute av markedet. Jeg bygde opp en argumentasjon i morgenrapporten om en mulig oppside frem til jul basert på at vi er oversolgt, aksjer begynner å bli billig og oppjustering av GDP anslag i USA, og derfor kjøper jeg aksjer: YAR og PGS. Sistnevnte kan bli hot når nye sanksjoner treffer Iran og oljeprisen stiger..

OPPDATERING kl 21.43: Wall Street henter seg inn fra bunnen, og agri aksjene er blant de sterkeste sektorene. Det sprettes ingen champagne, men det er gode signaler for YARA når/hvis salgspresset i totalmarkedet avtar..

468 ad