Pages Navigation Menu

EN BLOGG OM FINANS OG TRADING

Kl 09.50: Er det hold i denne oppgangen?

Kl 09.50: Er det hold i denne oppgangen?

Det er det store spørsmålet! Jeg jobber ut i fra tesen om at vi skal opp, som jeg har argumentert for i morgenrapporten og i kommentarfeltet. Rentene i Europa vil avgjøre om jeg får rett, men på litt lengre sikt så er det sterkere GDP vekst i USA og bedring i arbeidsmarkedet som er avgjørende. Senere i dag får vi revidert amerikansk GDP for tredje kvartal..

YARA er den sterkeste OBX aksjen og stiger +3.07%. Den er fortsatt hyppig nevnt i dagens morgenkommentarer. Selv om man ikke kan “lene seg” på slike anbefalinger, så er det bedre at aksjen du tror på blir positivt omtalt enn omvendt!

Jeg har lenge advart mot Frontline, og nå faller aksjekursen med over -15%. De trenger friske penger på nyåret, og har tatt massive nedskrivninger på skipsporteføljen. Driften er et minusprosjekt, og hvis kineserne gjør alvor av sine uttalelser om å kontrahere 80 VLCC’er fra kinesiske yards, så sliter jeg med å se når tankmarkedet skal snu… Det gjør også Tor Olav Trøim som advarer mot å kjøpe tankaksjer, og sier at FRO ikke kommer til å kjøpe flere skip per dags dato!

OPPDATERING kl 13.32: Det blir feil å si at det er momentum på børsen, men markedet holder seg bedre enn jeg fryktet. Statoil og YARA er sterke, og de var også favorittene mine i dag tidlig.

FRO er ned -40% i skrivende stund og det er laveste notering på 14 år.. De som har kjøpt eller vurderer å gå inn, må stille seg et spørsmål: Hvorfor skal aksjen stige i forkant av en kriseemisjon? Ratene er lave og skipsverdiene faller, hva er investeringscaset? Vent for guds skyld til emisjonen kommer og kjøp aksjer der i stedet. Etter emisjonen er selskapet kapitalisert opp og de vil forhåpentligvis presentere en mulig oppside til investorene, eller så gidder jo ingen å tegne…

OPPDATERING kl 18.07: Grisete sluttauksjon i Oslo. YARA ned 1.4 kr og Statoil ned 1 kr, fra siste trade til matchen gikk. Vi kastet bort en god mulighet til å stenge i pluss i dag, men nå gikk S&P 500 akkurat grønt så vi får krysse fingre og tær (gjerne samtidig) for morgendagen..

468 ad